Jablká sú skutočným pokladom v našej výžive a skvelým spôsobom ako telu dožičiť potrebné vitamíny v ich prírodnej forme. Keď sa nám však zunuje jedenie čerstvých jabĺčok, môžeme upiecť koláč, ktorý dozaista poteší aj ostatných členov domácnosti, priateľov, či susedov.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na lahodný jablkový koláč. Na jeho prípravu budete potrebovať:
✅ 750 g jabĺk (Odporúčame odrodu Idared, ktorá je dostupná na našom e-shope 😉)
✅ 200 g hladkej múky
✅ 3 vajcia
✅ 125 g tuku na pečenie
✅ 125 g práškového cukru
✅ 1 vanilkový cukor
✅ 2 PL mlieka
✅ 1 KL citrónovej šťavy
✅ 2 PL kypriaceho prášku
✅ štipku soli
Práškový cukor si vymiešajte s rozpusteným tukom a postupne do vzniknutej hmoty pridajte vaječné žĺtky, mlieko, citrónovú šťavu, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh, ktorý ste si vyšľahali z vaječných bielkov a štipky soli.
Cesto rovnomerne rozložte do okrúhlej tortovej formy a na vrch poukladajte plátky jabĺk. Pečte na 180 °C približne 45 minút.
Po upečení posypte práškovým cukrom alebo škoricou a jablkový koláč je hotový. Dobrú chuť 😉
Ak vám chýbajú pravé slovenské jabĺčka, môžete si ich objednať na www.cervenejablcko.sk. Sú doslova na zjedenie